Mamiko is in Kumamoto geboren 1961 en opgegroeid in Tokyo, Japan. Sinds 2003 woont en werkt zij in de oude binnenstad van Dordrecht.

 

Opleiding

Na opleiding tekeningen en schilderijen onder ander met tekeningen met houtskool en olie verf Art institute in Shinjuku, Tokyo, studeerde zij fine arts in schilderkunst afdeling in Tokyo Zokei University of Art & Design in Tokyo, Japan.

 

Inspiratie bronnen

Zij doet inspiratie op uit korte momentopnamen waar een samenspel heerst van de afzonderlijke elementen en de onderlinge existentie van natuur, onder andere strand en zee, rivier en platteland en horizon en ook muziek. Haar hondje Tchai (ze is overleden 21 februari 2020) en haar belevingen in onze wereld geven Mamiko al veel inspiratie.

 

Werkwijze

Zij schildert graag beeldende kunst en maak vaak gebruik van gemengde materialen, bijv. aquarel, acrylverf, pigment, houtskool of olieverf op papier,  paneel en katoen, linnen doek.

 

Zij presenteert schilderijen en ook keramiek van andere (ook buitenlandse) kunstenaars in haar atelier- en galerieruimte op Voorstraat 487 te Dordrecht. Mamiko schildert zelf vaak tijdens de openingstijden. U bent van harte welkom!